0 items - 0,00 kr. 0

Vægtoptimerede Alufælge

Hvad er vægtoptimerede alufælge?

“Almindelige” alufælge er støbt uden yderligere fokus på vægten udover den besparelse der er i selve aluminiummet fremfor stål. Hvis du vælger fælge både med hjertet og med hjernen, kommer du ikke udenom begrebet “vægtoptimerede fælge”. Fælgens vægt har meget stor betydning for bilens køredynamik, for præstationer under accelleration og nedbremsning samt for slitage af lejer og støddæmpere. Ligesom den har betydning for brændstof økonomi. En tommelfingerregel siger, at 1 sparet kilo på hver af bilens hjul svarer til en reduktion på 75 kilo dødvægt i bilen under kørsel. En reduktion på 4 kilo pr fælg svarer altså til, at du fjerner en 300 kilo sandsæk fra bagagerummet! Derfor er der meget stor fokus på fælges vægt indenfor motorsporten, og derfor er italienske OZ den foretrukne fælgleverandør til topteams indenfor rally, Formel 1, Le Mans og anden banesport. Hos OZ har man teknologien til at komprimere molekylerne i aluminium, så man kan strække den uden at miste styrke, til at finde og fjerne unødvendigt materiale og varmebehandle for at øge styrken af fælgen yderligere.

Begreber

HLT FÆLGE – HLT teknologien kombinerer lav vægt og den styrke der er nødvendig for at bestå de strengeste tests. Fælge produceret med HLT (High Light Technology) er fremstillet med teknologi taget direkte fra det højeste stadie i Formel 1. Takket være flow-forming processen eller brugen af teknologiske og designmæssige løsninger direkte fra motorsportens verden, er den mekaniske karakteristik lig dem man får i en smedet fælg – betragtelig øget styrke men samtidig reduceret vægt.

Se mere

SMEDEDE FÆLGE – Den perfekte kombination af styrke, sikkerhed og smidighed. Den mekaniske og fysiske karakteristik af en smedet fælg er overlegen i forhold til en almindelig støbt fælg. De mekaniske og fysiske karakteristikker i en smedet fælg er ensartede i hele fælgen, hvorimod en støbt fælg kan variere fra nav til yderkant. Blandt andet derfor anvendes der altid smedede fælge i motorsporten.

Se mere